Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Lønmodtagere og ledige - foren jer!

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Kære lønmodtager.

Flere og flere politikere foregøgler dig, at de ledige lider af en »krævementalitet« og derfor skal tvinges til at få fingeren ud og finde et job. At de ledige er en byrde for dig og andre arbejdsomme danskere. At dine interesser står i et modsætningsforhold til de lediges.

Men det passer ikke.

Nu skal du høre, hvorfor - og vi kan passsende illustrere det med aktuelle hændelser, der involverer Lars Løkke Rasmussen.

Et lillebitte mindretal på blot 14.000 lønmodtagere taber penge på at arbejde i forhold til, hvad de kunne have fået som ledige, fremhævede Løkke for nylig. I den liberalistiske lejr betyder dette dog ikke, at de lavtlønnedes arbejdsgivere er for fedtede, og at lønnen derfor skal forbedres, men derimod at de LEDIGES vilkår skal FORVÆRRES.

Det er heller ikke den socialliberale sko, der trykker, når Løkke forarges over, at titusindvis af lavtlønnede 'kun' tjener 2.000 kr. mere om måneden end ledige. For så gider de arbejdsløse jo ikke at arbejde, vel?

24.000 kr. om året er nemlig ikke et beløb, som ville få Løkke til at lette røven fra fly- og limousinesædet, hvor han er vant til at spendere 24.000 bistandskroner på luksusrejser - om dagen.

Men for hundredtusinder af almindelige lønmodtagere kan 24.000 kr. om året selvfølgelig gøre en kæmpe forskel i det daglige.

Hvad derfor er vigtigere end Løkkes ekstravagante rejsevaner, er hans lidet overbevisende retræte fra udtalelsen om, at 2.000 kr. om måneden knap nok kan betale »et par sko«. For bag denne bizarre bemærkning ligger en problematisk politisk strategi for både ledige og lønmodtagere i al almindelighed.

Ved at fastholde, at lavtlønnedes månedlige 'gevinst' på 2.000 kr. skulle være en ubetydelig trivialitet, er Løkkes intention nemlig, at du, kære lønmodtager, skal forarges over de ledige.

Det skal få dig til at tænke, at du ikke får nok ud af at arbejde. Det skal få dig til at mene, at det er de lediges skyld, fordi de har det for godt. Og det skal få dig til at tro, at det er for DIN skyld, at de sociale ydelser bør beskæres.

Men det passer ikke.

Når politikere slår til lyd for, at de lediges vilkår skal forringes, og påstår, at dét får flere i arbejde, skyldes det i virkeligheden, at de vil presse din løn.

Det er hele ideen bag, og den idé er i dag ført langt ind i de socialdemokratiske ministerkontorer, hvor beskæftigelsespolitisk pisk frem for gulerod er recepten.

Det er nemlig ikke sådan, at ydelsernes forringelser eller de mange milliarder, der bruges på tvangsaktivering, skaber ét eneste job i sig selv. Nej, de ringere ydelser eller de groteske krav, der sågar tvinger antidepressiv medicin og elektrochok ned over syge ledige, og som lader 'kontrolgrupper' snage direkte i ledige enlige forsørgeres seksualliv, skaber i sig selv ingen jobs til de ledige.

Og hvad værre er: Dette er heller ikke umiddelbart INTENTIONEN med de lavere ydelser og de stadig mere ydmygende forhold. Meningen er ganske enkelt, at det skal være modbydeligt at være ledig. Så modbydeligt, at ledige bliver tilpas desperate til at underbyde dig. Meningen er med andre ord først at sætte lønnen under pres.

Dét er den mellemregning, som Løkke & Co. ikke fortæller.

Og det er den mellemregning, som f.eks. økonomiprofessor Christen Sørensen sidste år også måtte korrekse beskæftigelsesminister Mette Frederiksen for at lægge skjul på: »Hele meningen med reformer af efterløn og dagpenge er jo at presse lønningerne ned for at forbedre lønkonkurrenceevnen.« (Ritzau, 11.10.2012).

Forbedres konkurrenceevnen, kan der komme flere i arbejde - på lang sigt. Måske.

For ikke alene er makroøkonomiske langtidsforudsigelser håbløse, men i forvejen skovles allerede rekordstore milliardoverskud ned i foret på store danske koncerner, så måske finansierer presset på din løn såmænd bare en højere profit.

Men forringelserne af de lediges vilkår har altså i alle tilfælde også til hensigt at ramme dig, kære lønmodtager. Bare så du ved det.

Derfor har du og de ledige samme interesser. Derfor bør du som lønmodtager sige klart og tydeligt fra over for forringelserne af de lediges vilkår.

Dels fordi du af basal medmenneskelighed vender dig imod det eksisterende kontrolregime, hvis indgreb i stadig flere tilfælde ligner afstumpede overgreb på dine ledige medborgere.

Dels fordi du ikke vil finde dig i det lønpres, som de forringede vilkår for ledige er designet til at medføre. For dig.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 18.10.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1017-01.php on line 92

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1017-01.php on line 92

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1017-01.php on line 92

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1017-01.php on line 96

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1017-01.php on line 96

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1017-01.php on line 96