Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Hustru skal smides ud pga. mandens arbejdsulykke

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Igen ser vi det hjerteløse kafkaske resultat af et par årtiers værdipolitisk dominans fra Dansk Folkepartis side, og over et årtis krybende følgagtighed fra det ene parti efter det andet.

Igen skal en familie vælge mellem at blive splittet eller tvinges ud af landet - og hvorfor? På grund af en arbejdsulykke:

»Udvisningen af Yen Ngoc To bunder i, at hun og manden Kenneth Iversen er blevet nægtet familiesammenføring i Danmark, selvom de har en fælles søn, og selvom Kenneth Iversen er i arbejde som ingeniør i Danmark. Kenneth Iversen har nemlig - efter en arbejdsulykke - fået revalidering fra kommunen indenfor de seneste tre år, da han fulgte myndighedernes råd og tog en ingeniøruddannelse. Og det forhindrer ifølge reglerne en familiesammenføring.« (Nyhederne.tv2.dk, 18.8.2013).

Aarhus' socialdemokratiske borgmester er trådt i karakter og har rettet henvendelse til sin partifælle justitsminister Morten Bødskov og bedt om en hjælpende hånd: »Det har aldrig været intentionen i lovgivningen at ramme en familie som Kenneth Iversens. Han har kun været på offentlig forsørgelse, fordi han blev ramt af en arbejdsulykke. Derfor bliver han ramt helt utilsigtet af den her lovgivning, og det bør man kigge på og få lavet om.«

Bundsgaards henvendelse er prisværdig. Endelig en topsocialdemokrat, der tør sige sin partitop imod, når umenneskeligheden er åbenlys - på Christiansborg klapper partisoldaterne i.

Men lovens konsekvenser er dog næppe så utilsigtede endda. Hensigten er selvfølgelig at skræmme folk (læs: indvandrere og flygtninge fra den tredje verden) bort fra Danmark, og at den intention kræver at smide mødre eller fædre ud af landet med groteske menneskelige tragedier i kølvandet, er desværre fuldkommen sekundært.

Når det rammer en familie på offentlig forsørgelse, er sagen helt under radaren - så er det vanskeligt at opdrive politisk medfølelse. I dette tilfælde er det i det mindste lettere for lidt flere at se de groteske følger af en grotesk lovgivning.

Men justitsminister Morten Bødskov har »ingen kommentarer«. Han vil ikke gå ind i en »enkeltsag«.

Jamen, findes der andet? Al politik har konsekvenser, der munder ud i enkeltsager - det er dér, politikken viser sit sande ansigt, hvor ellers?

Men Bødskov stikker af. Trækker på skuldrene.

- Hvad siger De, er De ved at drukne? Jamen, hvad rager det mig, De er jo bare et MENNESKE, et sølle INDIVID. Drukn De bare videre, jeg kan sandelig ikke kere mig om hiin ENKELTE sag ...!

Altså: Skrid. Fuck af. Skrub af helvede til - er det ikke sådan, det hedder på neopolitisk korrekt politiker-dansk?

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 19.8.2013