Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

EB's fusk og Ritzaus copy-paste holdt halal-gryden i kog

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

At Ekstra Bladet skabte den politiske opstandelse om halal-slagtning står vel klart for de fleste.

Ingen ved eller vidste, præcis hvor mange institutioner, der kun bruger halal-slagtet kød eller ikke serverer svinekød, men Ekstra Bladet fandt frem til 30 ud af 1.719 og gjorde det til en af sommerens hotteste agurke-historier - velvidende, at ingen dyr lider overlast, at der ingen sundhedsproblemer er. Overhovedet.

Endnu en af de absurde sensationer ude af proportioner, der er så træffende for tendensen til konstant at finde på hvad som helst, der kan og skal bruges til at slå muslimer i hovedet, mens seriøse politiske problemstillinger fortoner sig.

Lad os kræve forbud mod burkaer i domstolene, selv om der ingen burkaer er, og lad os kræve forbud mod halalslagtning uden bedøvelse, selv om ingen halalslagtning foregår uden bedøvelse. Det holder den gående.

Sensationalismen og forargelsen over minoriteter er politisk brændstof, som visse politikere har den mest brændende interesse i at stimulere - og til deres held er der mange, som meget gerne vil levere yderligere benzin til bålet.

Og hvad gjorde Ekstra Bladet så, da 'sagen' endelig var ved at dø ud? Opfandt et nyt kapitel: »Nyt i halal-krigen: Vil slagte uden bedøvelse,« bragede avisen ud (14.8.2013).

Oven i al balladen kommer nogen altså anstigende og vil pludselig have lov til halalslagtning uden bedøvelse ... Hvilken provokatorisk frækhed - men lige, hvad forargelseshistorien mangler, ikke sandt?

Bortset fra, at det er vrøvl. Det var ikke et halal-slagtning, for halal-slagtning udføres af muslimer, og det var ikke muslimer, der ansøgte.

Der findes andre trossamfund, som har deres egne slagte-ritualer, tænk f.eks. på jødernes schæchtning. Også her findes slagtning uden bedøvelse, om end ikke i Danmark.

Hvis nu en avis ville skrive om det jødiske slagteritual under overskriften HALAL-slagtning, ville det nok stå ret klart, at det var udtryk for skandaløst ringe research - eller i værste fald forsøget på at 'islamificere' endnu en forargelseshistorie, skønt den altså intet havde med muslimer at gøre.

Der er imidlertid også et tredje trossamfund, der har sine egne slagteritualer - og hvor bedøvelse heller ikke altid er en del af fremgangsmåden: Den Mandæiske Mendea. Et lille trossamfund med kun ca. 650 medlemmer - og nej, det er ikke islamisk. Heller ikke jødisk, for den sags skyld, det er MANDÆISK.

Mandæerne udgør et lille trossamfund, der er truet og forfulgt mange steder, og som til tider kaldes »Christians of Saint John«. På Religion.dk kan man bl.a. læse:

»Den mandæiske religion opstod i Mesopotamien (det gamle Irak) og kan historisk spores tilbage til 200 e.v.t., hvor religionen givetvis er blevet formet som en døbersekt i et jødisk/kristent miljø. De betragter deres religion som menneskehedens urreligion, men de har ikke en religionsstifter som kristendommen og islam. Derimod går de tilbage til Adam, der som den første blev forløst fra denne verden (...) mandæerne anser ikke Jesus, Muhammed eller Moses for at være profeter. Til gengæld tilskrives Johannes Døberen stor betydning.«

At ansøgningen om slagtning uden bedøvelse (som i øvrigt er trukket tilbage) kom fra det mandæiske trossamfund, fremgår intetsteds af Ekstra Bladets oprindelige artikel: »Nyt i halal-krigen: Vil slagte uden bedøvelse«. Og derfor er det selvfølgelig også misvisende at omtale de ubenævnte troende som »potentielle halalslagtere« i artiklen.

Men medierne har islam på hjernen - eller hvor de nu har det henne. Ingen historie er for lille, ingen proportionsforvrængning for stor, og intet vrøvl for galt.

Det næste bliver vel, at vi får en historie om nogle troende med fundamentalistiske tilbøjeligheder, der forbander popmusik, fri seksualmoral og i tide og utide fordømmer vantro til helvede uden at benævne trossamfundet ved navn, men snedigt omtale deres Gud som 'Allah' - skønt det handler om de kristne fundamentalister i Faderhuset.

Recept: Kan det forarge? Træk det ud af proportioner og kast det ned i islam-kassen.

Ekstra Bladets historie blev da også omgående til en Ritzau-nyhed med samme HALAL-stempel, der ligeledes undlod én eneste omtale af mandæerne (nyhedsbureauet havde tydeligvis ikke selv gidet undersøge historien, men nøjedes med copy paste). Så var gryden i kog igen. Først efter at det hele var cirkuleret i mediernes halal-gryde, bragte Ekstra Bladet dagen efter en historie om, at det forresten handlede om det mandæiske trossamfund, der nu fik betegnelsen »mikro-religion«.

Ved at fortie trossamfundets identitet og udbasunere »halal-krig« nåede muslim-forargelsen så lige at få en ekstra omgang i medierne. Igen.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 17.8.2013