Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Bjerrehuus, fuck-af-retorikken og dansk kultur

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Suzanne Bjerrehuus har fået svar på tiltale i agurke/kebab-tiden: Komikeren Omar Marzouk har tage konsekvensen af den udbredte fuck-af-retorik, der hærger det voksende Støjbjerg-Søvndal-Bjerrehuus-segment på det populistiske overdrev, og proklamerer, at det er Bjerrehuus selv, der skal »smides ud«.

I modsætning til denne politiske tendens har Marzouk dog saglighed nok i behold til hurtigt at fastslå den modsatte pointe: »Vi kommer ingen vegne, før vi begynder at snakke om, hvordan vi skal leve sammen frem for en utopisk forestilling om, at vi bare kan få de mennesker, vi ikke kan lide, til at forsvinde.«

De Radikales finansordfører Liv Holm Andersen skriver i en kommentar til samme frue, at hendes frygt for, at den 'danske kulturs' straffri utroskab og alkoholiske vaner er truet af rabiate islamister, ganske enkelt er absurd: »Danskerne har fortsat verdensrekord i druk, så det behøver Suzanne Bjerrehuus ikke bekymre sig om, og det samme gælder utroskab - vi ligger i en solid top ti, så også der lader tingene til at være i skønneste orden.« (BT, 5.8.2013).

Og det er jo præcis sagen: Bjerrehuus lider af proportionsforvrængning i hysterisk grad.

Bliver der mindre dansk kultur af halalslagtet kød? Selvfølgelig ikke. Ligesom der ikke bliver mindre dansk kultur af McDonalds - selv om sidstnævnte i modsætning til førstnævnte er en reel og betydelig trussel mod dansk sundhed. Dansk kultur kan heldigvis heller ikke reduceres til de millioner af svin, der under horrible forhold ender som flæskesteg og frikadeller - denne proces er en del af dansk produktion og dansk mad. Og det er kebab og pizza også (blevet).

Bjerrehuus' ærinde er derfor ikke bekymringen for 'dansk kultur', men bare den samme proportionsforvrængende frygt, der stimuleres af sensationalistiske mediehistorier og populistiske politikere, og som er blevet det ypperste kvalitetstegn i tidens fuck-af-politik. Længere er den desværre ikke.

For dansk kultur er selvsagt et mangesidigt fænomen, som kun idioter sætter på indskrænkede formler à la håndbajeren, pølsevognen og pornoficeringen - eller kirken, kongen og fædrelandet.

Dansk kulturarv rummer gravhøje, kalkmalerier, modstandsbevægelse, guldalder-romantik og fællesskaber som arbejder-, højskole- og andelsbevægelsen. Vi står på skuldrene af visionære enere inden for kunst og videnskab som Saxo, Tycho, Steno, Rømer, Holberg, Thorvaldsen, Oehlenschläger, H.C. Andersen, Kierkegaard, Brandes, Pontoppidan, Carl Nielsen og Niels Bohr. Og så videre.

Men dansk kulturarv rummer også den sejlivede tyranniske enevælde, korstogsfanatisme, hekseafbrændninger, jødehad og tilbagevendende fremmedhad, politisk følgagtighed over for den nazistiske besættelsesmagt, løgnagtige krigsiscenesættelser. Og så videre.

Dertil kommer, at langt det meste af det, de fleste almindeligvis refererer til som dele af vores 'kulturarv' (menneskerettigheder, demokrati, kristendom m.m.), er kommet til os udefra.

Læs: Danmarks udefrakommende kulturpåvirkninger

Ingen har patent på danskhed. Der er intet mere eller mindre 'dansk' ved de dommedagstordnende fanatikere fra Faderhuset som Ruth Evensen og Kristina Djarling, der hader 95 procent af alt det, majoritetsdanskerne dyrker, end der er dansk ved et gennemsnitsværtshus.

Der er heller intet mere eller mindre dansk ved en antidemokrat som Bjerrehuus' overfladiske mand, Asger Aamund, end ved dybderne i demokrati-opfattelsen hos en tænker som Hal Koch. Selv om jeg unægtelig foretrækker sidstnævnte.

Men der er ingen monolitisk dansk kultur af den grund.

Alligevel skriver Bjerrehuus rask væk, at hun ikke vil se dansk kultur »køres over« af islamiske værdier, som vort lands ledere, rektorere, politikere og Politiken åbenbart er skyld i, fordi de skulle mene, at »alt er lige godt«.

Dansk kultur »skal ikke punkteres af alt, hvad der vælter ind over grænsen og slet ikke af en totalitær kultur, der tvinger os tilbage i udviklingen,« fastslår hun, og tilføjer: »Jeg elsker den danske kultur, hvor kvinder og mænd er ligestillede, hvor man kan ligge topløs på stranden, hvor religioner kan leve side om side, hvor man klapper sin hund, drikker sig i hegnet og utroskab ikke straffes og homoer blive gift.«

»Klapper sin hund«? For real? Hvem forhindrer Bjerrehuus i at klappe sin hund?

Er mænd og kvinder ligestillet i Danmark? Nej. Er de mere ligestillet end i Saudi Arabien? Ja, langt langt mere. Og?

Men er der ikke også familier af udenlandsk oprindelse, hvor kvinder undertrykkes og behandles som mindreværdige væsner? Jo. Er der familier af pæredansk oprindelse, hvor kvinder får tærsk af alkoholiserede mænd og voldtages af deres partner? Ja.

Er begge dele trusler mod de pågældende kvinder? I højeste grad! Er det ene en større trussel mod 'dansk kultur' som sådan end det andet? Nej.

Og hvem truer vel religioners mulighed for at »leve side om side« i Danmark (en værdi, som Bjerrehuus forbløffende nok hævder at værdsætte)? Ja, hvem andre end det kor af hysterikere, der som Bjerrehuus tordner mod moskeer og halalkød.

Og hvem har magt til at true homoseksuelle vielser? Tjah, hvem har realpolitisk indflydelse og modsætter sig dette? Dét parti, der står Bjerrehuus tættest på stort set alle hendes ankepunkter: Dansk Folkeparti.

Der er god grund til at kritisere enhver form for dogmatisk ensrettende trosopfattelse (og politik-opfattelse), selvindlysende også når den udspiller sig i yderligtgående islamistiske miljøer - og denne kritik er da også eksplicit og implicit udbredt i tv, radio, på nettet, i bøger og til foredrag overalt i Danmark.

Men der er ingen som helst grund til hysterisk proportionsforvrængning, og det er det, Bjerrehuus bedriver.

DANSK KULTUR er lige præcis ikke en skid truet af islamister, som er uden skyggen af realpolitisk indflydelse, punktum.

APROPOS

> Suzanne Bjerrehuus' Ground Zero

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 5.8.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0805-01.php on line 98

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0805-01.php on line 98

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0805-01.php on line 98

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0805-01.php on line 102

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0805-01.php on line 102

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0805-01.php on line 102