Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Er Messerschmidt nu imod peberspray og vandkanoner?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

De danske europaparlamentarikere Dan Jørgensen og Morten Messerschmidt er blevet udsat for det tyrkiske politis hårdhåndende fremfærd mod demonstranterne på Taksimpladsen. Til DR Nyheder udtaler Dan Jørgensen: »Vi står på Taksimpladsen til en fuldstændig fredelig demonstration, og så lige pludselig går politiet amok. Jeg står sammen med Morten Messerschmidt, som får gas, og vi prøver at få renset hans øjne, men det er selvfølgelig svært og så kommer politiet igen, og vi må flygte ned ad en gade.« (DR.dk, 23.6.2013).

Messerschmidt fik tilsyneladende peberspray i øjnene og måtte hjælpes af Dan Jørgensen. Til TV-Avisen udtalte han: »Det brændte meget meget voldsomt i huden. Jeg mistede fuldstændig synssansen og orienteringssansen.« (TVA, 23.6.2013). Forståeligt oprørt over som desuden at blive spulet væk af vandkanonernes voldsomme vandtryk, kaldte Messerschmidt det for en »sindssyg« fremfærd fra det tyrkiske politis side.

»Erdogans uforholdsmæssige voldsmidler hører ingen steder hjemme.« Der må ske »en fordømmelse af de metoder, Erdogan anvender«, fortsætter Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet.

Han har fuldkommen ret. Erdogans metoder såvel som hans absurde anklager om, at »udlandet« står bag de tyrkiske demonstranter, og at demonstranterne har »tilsmudset« Tyrkiet internationalt, viser den tyrkiske premierministers magtfuldkomne deroute.

Noget andet er så, om Messerschmidt har lært noget, der giver anledning til refleksion over risikoen ved konstant at opruste magthavernes magtmidler - uanset hvilke magthavere?

I Danmark bruger politiet f.eks. peberspray langt hyppigere end politiet i Norge og Holland. 1400-1500 gange årligt får en dansk borger peberspray i synet, og i Danmark har politiet sågar ret til at sprøjte folk, der ikke angriber politiet eller andre.

Og for at det ikke skal være løgn, var det Morten Messerschmidt selv, der i 2006 foreslog, at Østjyllands Politis daværende forsøgsordning med peberspray blev gjort national og permanent: »De indlysende fordele må nu overbevise enhver om, at peberspray også her i landet skal være standard,« udtalte Messerschmidt i en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti (22.6.2006). Nu har han for første gang selv prøvet, hvad det vil sige at blive offer for »de indlysende fordele« ved at få peberspray i ansigtet - mon han har ændret holdning?

Er reglerne for brugen heraf for uindskrænkede - og er det overhovedet et nødvendigt, endsige rimeligt magtmiddel? Findes der mon slet ingen eksempler på overgearet knippelsuppe og overdreven brug af magtmidler i Danmark, herunder peberspray - eller sker den slags kun i Tyrkiet? Og mon sandsynligheden for den slags er større eller mindre, hvis magtmidler hele tiden udvides og beføjelser øges?

Dansk Folkeparti er f.eks. også gået i front for at indkøbe vandkanoner til det danske politis arsenal - er det mon en holdning, Messerschmidt nu er parat til at genoverveje?

Erdogans magtfuldkommenhed er eskaleret, og i den henseende er det 'heldigt', at et par danske europaparlamentarikere blev fanget i 'kampen' og var øjenvidner til magtmisbrug over for demonstranterne på Taksimpladsen - det kan forhåbentlig øge presset på den tyrkiske premiereminister og i bedste fald føre til en nedrustning af magtmidlerne.

Det bør selvfølgelig være den primære konsekvens af denne begivenhed.

Men det ændrer ikke ved, at medier og politikere bør standse op og spørge sig selv, om de selv samme magtmidler, der bruges mod tyrkiske demonstranter (som visse danske politikere og medier kan finde på at kalde for »tyrkerne«), er mere rimelige i hænderne på ordensmagten andre steder i verden - herunder Danmark (hvor ingen demonstranter vist har samme ære af at blive tituleret »danskerne«)?

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 24.6.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0624-01.php on line 68

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0624-01.php on line 68

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0624-01.php on line 68

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0624-01.php on line 72

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0624-01.php on line 72

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0624-01.php on line 72