Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Er Søren Espersen danskernes konge?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Tidligere overrabiner Bent Melchior har i en kronik kritiseret Søren Espersen for at misbruge jødedommen i sit korstog mod islam: »Søren Espersen omtaler altid jødedommen så positivt, at jeg burde kvittere med at klappe i hænderne. Men til min beklagelse har jeg ofte på fornemmelsen, at jødedommen bare bliver brugt eller misbrugt som redskab, der kan slå islam i hovedet. Selv komplimenterne, som bliver uddelt til jødedommen, kan ikke altid stå for en nærmere prøve.« (Politiken, 10.3.2013).

Den kritik bryder Søren Espersen sig meget lidt om og anklager Melchior for at »stable sig selv op som en slags bekymret, beskyttende fortaler for islam - en slags far.« (Politiken, 22.3.2013).

Endvidere skriver Espersen: »Måske er det derfor her på sin plads blidt at hjælpe Bent Melchior ned fra det høje træ, han er klatret op i, og stilfærdigt gøre ham opmærksom på, at han ingenlunde er blevet kåret til jødernes konge og derfor lige så lidt som Søren Krarup taler på vegne af 'de kristne', lige så lidt taler Melchior på vegne af 'jøderne'.«

Nå? SÅ har man da set dét med. Søren Espersen af alle kritiserer Melchior for generaliserende at tale på andres vegne ...? I modsætning til hvem? I modsætning til Søren Krarup?!

At det på intet tidspunkt er tilfældet i Melchiors kronik, at han gør sig til alle jøders talerør, er én ting; noget andet at Espersen heller ikke på noget tidspunkt går den mindste smule ind på substansen i Melchiors kronik om Dansk Folkepartis misbrug af jødedommen. Det forstår man godt.

Men dertil kommer, at Espersen måske lige skulle vende kanonen mod sig selv og sit eget parti?

Måske er det med andre ord på sin plads blidt at hjælpe Søren Espersen ned fra det høje træ, han er klatret op i og stilfærdigt gøre ham opmærksom på den dér med splinten og bjælken i øjet?

Er der nogen i dette land som Dansk Folkeparti, der igen og igen føler sig kaldet til at tale på danskernes vegne og udbrede sig om, hvad danskerne synes om dette og hint? Jeg tvivler.

Det er ordet »os«, der åbenbart er problemet hos Melchior - men ikke hos Krarup? Taler ikke netop Krarup på »vegne af« de kristne, når han udbreder sig autoritativt om kristendommen i tide og utide? Og når han f.eks. skriver, at »islam møder frem med sin hellige lov og sine hellige krav til OS, der som kristne mennesker ikke anerkender nogen hellighed i det verdslige« (Jydske Vestkysten, 5.2.2006)? Eller når han med nærmest pavelig autoritet bedyrer i en af sine bøger: »Kristendommen er forkyndelse af sandheden, men sandheden kan der ikke stemmes om. Den kan kun adlydes.« ('Dansk kultur', 1993).

Og hvilken kristendom er det, der kun kan adlydes, om man må spørge? Svaret giver sig selv: Krarups version af kristendommen, selvfølgelig.

Er Krarup mon de kristnes konge, Espersen?

Og nu vi er ved tendensen til at tale på andres vegne: har Espersen mon har glemt sin egen rolle som selve personifikationen af Danmark i Dansk Folkepartis valgvideo til det seneste folketingsvalg?

»Jeg er Danmark,« kunne den royale politiker her messe, mens han og hans parti udbredte sig om, hvad det vil sige at være dansk. JEG er DANMARK?

Søren Espersen er Danmark. Kirken og kulturen, kanonerne og kronen. Intet mindre.

Så igen: Måske skulle du huske den dér med splinten og bjælken i øjet, Espersen, næste gang du beskylder Melchior for at være den, der generaliserende fører sig frem som talerør på nogens vegne som en anden »konge«.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 24.3.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0324-01.php on line 74

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0324-01.php on line 74

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0324-01.php on line 74

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0324-01.php on line 78

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0324-01.php on line 78

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0324-01.php on line 78