Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Thorning er »venstreorienteret«, men Corydon er ærlig

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

For nylig vakte det en del opmærksomhed, da Bjarne Corydon med eftertryk afviste, at Socialdemokraterne skulle være venstreorienteret: »Det er afgjort forkert at forstå socialdemokraterne som et venstrefløjsparti.« (Ræson Kompakt nr. 1).

I det mindste var han ærlig. Hans chef, Helle Thorning-Schmidt, har ikke kunnet undgå at se, hvilken kritik det har vakt i egne rækker, og så er det jo bare om at sige det modsatte: »Jeg ser sådan på det, at vi har hjertet til venstre for midten, og det har jeg selv sagt mange gange.« (Dr.dk, 11.3.2013).

Egentlig er hun »uinteresseret« i diskussionen, hvilket man godt forstår - for hvis noget er interessant, er det selvsagt den politik, partiet fører, ikke hvad man kalder den.

Men man skal imidlertid være ualmindelig blåøjet (med tryk på blå) for at påstå, at Socialdemokraterne under Thorning-Schmidts lederskab samlet set kan placeres så meget som en lyserød nanometer til venstre for midten.

Lars Løkke Rasmussen havde aldrig kunnet gennemføre Thorning-Schmidts reformer (et nysprogligt ord for nedskæringer med social slagside) og tilmed lette selskabsskatten i en tid, hvor store virksomheder har tordnende milliardoverskud.

Et træk, som Ritt Bjerregaard har kaldt »absurd«, idet hun om Thorning-Schmidts politik fastslår: »Den ligger generelt set og på en række afgørende punkter til højre for en Løkke-regering.« (Ritzau, 2.3.2013).

Thorning-Schmidt er imidlertid bedre til at tale udenom end Corydon - eller det vil sige, 'bedre' er hun ikke - VANT til, er nok mere præcist.

Her er, hvordan hun bagatelliserer kritikken: »Der er nogen, der synes, at det er rigtig godt, og der er nogen, der har indvendinger mod nogle af punkterne. Men jeg bemærker, at der både er faglige ledere og borgmestre, der har været ude og kvittere positivt for vækstplanen på vores hovedbestyrelsesmøde. Så det er nok mere nuanceret, end det har været fremstillet i pressen.«

Aha. Efter historiske nederlag i hvert eneste valg i træk, efter at hun overtog lederposten, og efter den ene historiske lussing efter den anden i meningsmålingerne og en række prominente kritikere i egne rækker (direkte: Bjerregaard; halv-direkte: Nyrup; indirekte: Lykketoft), bliver det til, at »der er nogen, der har indvendinger mod nogle af punkterne«.

Virkeligheden er, at Socialdemokraterne er ved at trevle sig selv op baglæns - den lave tilslutning skal man til 1800-tallet for at finde, men dengang var det et parti med historiens vind i ryggen og klare bud på et socialt afbalanceret samfund med bedre løn, mere fritid, længere ferie og kortere arbejdstid.

Et solidarisk samfund, hvor man i højere grad stræbte efter at dele det arbejde, der var, frem for ego-samfundet, hvor alle sparker på de ledige i en øvelse, der i sidste ende ene og alene har til formål at sænke lønniveauet og dermed øge de sociale afstande, som Socialdemokraterne brugte hele 1900-tallet på at mindske.

Thorning-Schmidt fortsætter imidlertid blot den udenomskommunikation, som er blevet hendes absolutte adelsmærke, og som er tæt forbundet med hele den socialdemokratiske krises udspring.

Hun kan gå til valg på hvad som helst og gennemføre det stik modsatte uden at fortrække en mine. Hun har formået det umulige - drastisk at DEVALUERE det politiske sprogs i forvejen temmelig løsagtige omgang med ord og begreber.

Det decimerer resterne af dansk politiks troværdighed i almindelighed - og støvsuger Socialdemokraternes smuler i særdeleshed.

APROPOS

> Kuppet i Socialdemokratiet - eller: 'Tak for lort'

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 12.3.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0312-01.php on line 76

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0312-01.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0312-01.php on line 76

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0312-01.php on line 80

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0312-01.php on line 80

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0312-01.php on line 80