Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Regeringen gør magtmisbrug lettere

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Det har ikke været nogen hemmelighed, at den socialdemokratiske justitsminister Morten Bødskov i længere tid har arbejdet på en offentlighedslov, der ikke fremmer, men hæmmer offentlighedens indsigt i de politiske beslutningsprocesser.

Lovforslaget blev fremast i begyndelsen af februar, men allerede i efteråret 2012 stod det klart, at Bødskov ønskede at blokere for aktindsigt i kalenderførelse og dokumentudveksling mellem ministerier og styrelser, hvilket selvsagt vanskeliggør en kritisk presses bestræbelser på at afdække eventuelt magtmisbrug og vildledning af Folketinget og offentligheden.

Men hov? Var Socialemokraterne, De Radikale og SF ikke meget kritiske over for VK-regeringens planlagte indskrænkninger af aktindsigten, dengang de selv var i opposition?

Jo, Bødskov tordnede i januar 2010 imod daværende justitsminister Lars Barfoeds forslag og dets udvidede hemmeligholdelse af dokumenter: »Jeg har svært ved at se, hvordan den nuværende offentlighed skulle være til skade for lovarbejdet. For mig at se virker det som en søgt forklaring, der skal skærme den siddende regering mod offentlighed. Jeg har svært ved at forestille mig, at offentlighed skulle kunne forringe lovkvaliteten. Indholdet i den foreslåede paragraf 24 savner for mig at se enhver begrundelse.« (Citeret efter Information, 22.2.2013).

Nu er S, SF og RV i regering, og nu har partierne åbenbart igen-igen ændret holdning, så de også på dette punkt er helt på linje med VK-regeringens 'offentligheds'-politik, som Bødskov langede ud efter for tre år siden.

I DR-programmet Debatten har Bødskov således indrømmet, at hans eget forslag til en ny offentlighedslov nemlig stort set er identisk med det, VK-regeringen fremsatte: »Kommer der andet ud under vores end under den tidligere regerings lovforslag? Det gør der ikke.« (Debatten, 21.2.2013).

Og for at det ikke skal være løgn, har Bødskov forud for Folketingets førstebehandling af lovforslaget den 26. februar forhalet aktindsigten i de dokumenter, der omhandler aftalen BAG lovforslaget, som er indgået med Venstre og De Konservative.

Aktindsigten, der blev begæret af dagbladet Information den 7. februar, forventes først besvaret i midten af april, meddeler Justitsministeriet.

Vi kan således konstatere, at 1) VK-regeringens lovforslag til en begrænset aktindsigt ifølge Bødskov savnede »enhver begrundelse« og bare skulle »skærme den siddende regering mod offentlighed«, og at 2) S-SF-RV-regeringens eget lovforslag reelt er uskelneligt fra VK-regeringens. Heraf følger selvfølgelig 3), at Bødskovs lovforslag ifølge Bødskovs EGEN logik savner ENHVER begrundelse og primært skal SKÆRME hans egen regering mod offentlighed.

Jo, der er vendt op og ned på meget, efter at Bødskov & Co. skiftede oppositionstaburetterne ud med regeringskontorerne. Hører dobbeltmoralen da aldrig op?

APROPOS

> Regeringens 'offentlighedslov' betyder mere lukkethed

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 3.3.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0303-01.php on line 68

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0303-01.php on line 68

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0303-01.php on line 68

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0303-01.php on line 72

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0303-01.php on line 72

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0303-01.php on line 72