Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Demokratiet svarer igen

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ved så forkasteligt et angreb som attentatet mod Lars Hedegaard er det desværre atter nødvendigt at fastslå noget indlysende: Intet retfærdiggør, at ord bliver mødt med vold. Uanset hvilke ord der er tale om, og uanset politiske uenigheder. Intet som helst. Vi lever da heldigvis også i et samfund, hvor denne grundindstilling deles af alle politiske aktører, både på Christiansborg og i debatten. Ad den vej svarer vi også igen mod politisk motiveret vold.

Mange politikere og debattører fra alle fløje har modtaget dødstrusler og ved, hvor modbydeligt det er, når trusselskulturen siver ind i debatkulturen. Enhver trussel er én for meget, men overvægten af politisk motiverede angreb på islamkritiske røster betyder også, at PET's fokus på yderligtgående islamistiske kredse desværre er ekstra nødvendigt.

Når dét er sagt, er det også vigtigt ikke at forvrænge proportionerne. Det danske demokrati er ikke i sig selv truet. Der er næppe én vælger, som vil undlade at stemme, heller ikke efter det seneste attentat. Måske tværtimod.

Demokratiet kan trues af statskup, besættelsesmagt eller ved at suspendere fundamentale rettigheder, men dét er vi heldigvis slet ikke i nærheden af. Og så længe vi ikke lader os skræmme til at gå på kompromis med det åbne retssamfund eller lader hele grupper undgælde for enkeltpersoners misgerninger, har attentatmanden heldigvis både ramt ved siden af Hedegaard og det danske samfund.

Rune Engelbreth Larsen
BT, 7.2.2013