Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Attentatet mod Lars Hedegaard

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ingen kender endnu motiv eller gerningsmand til attentatet på Lars Hedegaard, men hans baggrund som fremtrædende islamkritiker og Hedegaards forklaring i medierne peger overbevisende i retning af et politisk motiveret mordforsøg, hvilket er skræmmende og forkasteligt. Der er intet, der retfærdiggør vold mod ord, intet - og mig bekendt er dette grundsynspunkt heldigvis fortsat fuldkommen ubestridt herhjemme blandt samtlige politikere og debattører, hvorfor der selvfølgelig heller ikke er grund til at skyde nogen andet i skoene.

Enkelte på Facebook har betvivlet et politisk motiv eller afvist gisninger om det, fordi intet er bevist, og det er da også formelt en afbalanceret indgangsvinkel, før politiet har opklaret det hele - men sandsynligheden taler her for, at det er meget akademisk at undlade at drage den konklusion, der trods alt ligger lige for.

Noget tyder på en uorganiseret enlig gerningsmand, al den stund at attentatforsøget var så ualmindelig amatøragtigt, for ikke at sige uhyggeligt klodset. Udklædt som postbud lykkedes det ham at komme på klos hold af Hedegaard og affyre en pistol, men ramme ved siden af. Et efterfølgende skud mislykkedes, fordi pistolen klikkede.

Takket være et vildt lykketræf - eller rettere to af slagsen i rap - undslap Hedegaard heldigvis med liv og førlighed i behold, og Danmark undgik et fuldført attentat.

At Hedegaards adresse er offentlig kendt, er absurd, fastslår terrorekspert Magnus Ranstorp - det skal Hedegaard ikke selv lastes for, for det burde være den naturligste ting, at man kan finde en persons adresse i telefonbogen. Men man kan undre sig over, at PET eller andre ikke har insisteret på eller i det mindste foreslået, at hans adresse skulle være hemmelig? Det er desværre en fortvivlende udvikling, at dødstrusler og anden politisk motiveret chikane florerer i en grad, man næppe havde forestillet sig for blot 15-20 år siden, og det rammer i flæng offentlige personer, politikere og debattører fra alle kanter og fløje.

Det er en sørgelig indskrænkning af en tidligere helt basal og naturlig åbenhed i det danske samfund, som ingen kan bifalde.

I Danmark har deciderede attentatforsøg og vold mod politikere også i nyere tid været meget få, men de få, der har været, har været mere eller mindre entydigt rettet mod politikere og andre med en klar islamkritisk profil.

Det gør ikke debattens generelle 'trussels-kultur' mindre modbydelig i sig selv, og det relativerer ikke de øvrige hadforbrydelser mod tilfældige borgere af 'forkert' seksualitet, etnicitet eller religiøsitet, men det taler et temmelig tydeligt sprog om, hvorfor politiske terror- og attentatforsøg med islamistisk afsæt har haft og fortsat må have en meget høj prioritet for PET.

Politiet har som nævnt endnu ikke har lagt sig fast på noget som helst - hvilket politikere såvel som debattører i medierne og på Facebook trods alt også burde skrive sig bag øret, inden de spurter ud som i en konkurrence om at sprænge alle proportioner. Der er rigeligt grund til at fordømme det hændte, uden at gøre det til en konkurrence om at nå frontpositionen i en citatkamp på alle medieplatforme.

Angrebet på Hedegaard er således ikke et angreb på »demokratiet«, og demokratiet er ikke spor truet. Hvordan ser et angreb på det danske demokrati ud? Det er en bombe, der raserer Christiansborg. En politisk kup, der forsøger at fjerne regeringen. Tanks i gaderne eller en suspension af basale rettigheder.

Dér er vi ikke, og dér har vi ikke været perifert i nærheden af at være siden besættelsen.

Summa summarum: Angrebet på Hedegaard er et skræmmende og forkasteligt angreb på Hedegaard, der efter alt at dømme har politiske motiver. Jeg er lodret uenig i de fleste af hans standpunkter og mange af hans udsagn, men der er ikke ét komma eller ord, den mand har sagt eller skrevet, som retfærdiggør, at nogen krummer ét hår på hans hoved, endsige forsøger at dræbe ham. Ikke ét.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 6.2.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0206-01.php on line 69

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0206-01.php on line 69

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0206-01.php on line 69

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0206-01.php on line 73

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0206-01.php on line 73

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0206-01.php on line 73