Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Søvndals ignorante militarisme gavner kun Taleban

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

»Det er ikke ansvarligt at anbefale, at vi spurter mod udgangen,« lyder udenrigsminister Villy Søvndals forsvar for at fortsætte Danmarks militære indsats i en krig, som regeringen og Søvndal ganske vist VED, er tabt: »Vi har aldrig troet, at man kunne vinde det her militært.« (Ritzau, 29.1.2013).

Bemærk den underliggende logik: Krigen, der oprindelig gik ud på at indføre demokrati og menneskerettigheder og nedkæmpe Taleban, er tabt. Det har Søvndal åbenbart vidst hele tiden. I mere end 11 år har vi altså fyret 10 mia. kr. af på en militærindsats, som »ingen har troet«, vi kunne vinde. Søvndal og regeringen vil imidlertid ikke alene fortsætte den samme krig, velvidende, at den altså aldrig nogen sinde indfrier sine hovedmål, men flirter nu også med at sende fire F16 fly til Afghanistan EFTER 'tilbagetrækningen' i 2014.

Udenrigsministeren fremturer således ligefem i sin ignorance, som om han ikke har læst eller hørt ét ord af det fatale nederlag, hvis uundgåelighed han selv har fastslået: »Regeringen er fuldt ud opmærksom på, at det militære ikke kan stå alene. Men det kan det humanitære heller ikke. Vi standser ikke Taleban i at overtage magten ved at kaste nødhjælp og tæpper i hovedet på dem.«

Et stærkt argument fra en skarp udenrigsminister, ikke sandt?

For hvad forestiller krigensgmodstandere sig egentlib? At Taleban kan bombes ud af Aghanistan under en regn af tæpper? Ha ha ha.

Øh, men hvad var det lige, Søvndal fik sagt: At krigen ikke KAN vindes.

Så nej, man kan ikke bombe Taleban ud af Afghanistan ved at kaste tæpper i hovedet på dem - men kloge Søvndal siger jo selv, at man HELLER ikke kan få Taleban ud af Afghanistan med al den militære isenkram, som verdens største, rigeste og stærkeste militærmagt har kastet i hovedet på dem gennem elleve lange år.

Og forsvarsminister Hækkerup deler Søvndals surrealistiske ræsonnement: »Som forsvarsminister er det min vurdering, at den indsats, Danmark har leveret, har været med til at sikre, at vi kan leve i frihed og tryghed herhjemme uden at bekymre os om terrorister.« (Politiken.dk, 29.1.2013).

Virkelig?

Hvad Søvndal og Hækkerup tilsyneladende er for naive til at se i øjnene (eller snarere er for uredelige til at turde sige offentligt), er, at eftersom 1) krigen ER tabt, 2) STYRKER dens fortsættelse krigsdeltagernes modstander, Taleban, hvilket naturligvis 3) MOTIVERER terrorister til at angribe vestlige civile og militære mål i og uden for Afghanistan.

Hvis valget altså står mellem a) at tabe krigen ved at tæppebombe Afghanistan med billige tæpper og tiltrængt nødhjælp eller b) at tabe den med en fortsat militær indsats, der af mange afghanere betragtes som en uønsket besættelsesstyrke - var det så måske alligevel ikke bedre med det 'grinagtige' alternativ til granaterne: At man nøjedes med at kaste tæpper og nødhjælp i hovedet på afghanerne?

Det ville sandsynligvis ikke koste én civil afghaner livet i modsætning til fejslagne bomber og forkerte skudvekslinger. Og som en ganske kærkommen bonus: der ville næppe komme flere danskere hjem i en kiste.

Summa summarum: Tæpper og nødhjælp hjælper og gavner afghanere og DEmotiverer terrorister i en krig, der ER tabt - bomber og kugler gavner Taleban og motiverer terrorister i en krig, der ER tabt.

Vælg selv.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 31.1.2013