Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Dobbeltmoral: Kjærsgaard har 'orlov' 99,35 % af tiden

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Efter at Uffe Elbæk er blevet presset ud af Kulturministeriet på baggrund af mediernes hidsige og proportionsforladte hysteri har han valgt at tage orlov i januar måned.

Det er selvfølgelig ganske forståeligt i betragtning af, hvilket urimeligt pres det må have lagt på ham selv og hans familie.

Som tidligere minister bevarer han imidlertid sin ministerløn i halvandet år, uanset hvad han foretager sig i alle disse måneder - om han slikker sol på Hawai, sidder som almindeligt medlem af Folketinget, lægger sig syg eller spiller golf.

Det kan man mene meget om. Ingen tvivl om at ministre og folketingsmedlemmer har sørget godt for sig selv. Men det er nu engang ikke Elbæks ansvar eller 'skyld', og derfor er der selvsagt ingen som helst historie i, at han også bevarer sin ministerløn i januar, hvad enten han tager orlov eller ej.

Alligevel er Pia Kjærsgaard ude med riven i et anfald af forargelse: »Det er simpelthen grotesk. Jeg har også gennem årene haft brug for at se min mand i øjnene. Men nu har han tre ugers juleferie fra på fredag, og det burde være nok. Han er valgt og betalt for at være der for sine vælgere, så kan han da ikke bare tage fri, fordi han føler sig lidt presset. Han er jo hverken syg eller gravid eller har en anden legal grund til at få orlov. Det her viser bare endnu en gang, at hele forløbet er en farce.« (B.T., 12.12.2012).

Ja, det viser om ikke andet, at Pia Kjærsgaard er en farce. For hvad med hende selv?

Ifølge en løbende opdateret opgørelse har hun p.t. pjækket (undskyld, været fraværende) fra en lang række afstemninger i Folketinget. Faktisk er Kjærsgaards fraværsprocent kun overgået af statsminister Helle Thorning-Schmidt - der som de øvrige ministre vel (trods alt) må formodes at have lidt mere end almindeligt folketingsarbejde i salen at se til, ikke sandt?

Kjærsgaards fraværsprocent er imidlertid på intet mindre end 99,35 ...

Det er vel en slags orlov i 'små-bidder'? Fratrækker vi ministrene og ex-minister Elbæk, er det da også tankevækkende, at af de fem folketingsmedlemmer på top 15 med den højeste fraværsprocent under afstemninger, er der én fra Venstre (Lars Løkke Rasmussen) og fire fra Dansk Folkeparti (Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen-Dahl, Peter Skaarup og Søren Espersen) ...

Spørgsmålet er vel - for at følge Kjærsgaards underforståede logik - om der bør tilbagebetales noget af den pæne folketingshyre for denne skjulte 'orlovs-kultur', der florerer så uhæmmet i Dansk Folkeparti?

Nej, det er selvfølgelig pjat. Jeg ved godt, at afstemningerne er clearet gennem aftaler, uanset om man fysisk er til stede eller ej, hvorfor det dybest set er irrelevant. Pointen er, at dét er Kjærsgaards forargelse over Elbæk også - pjat. Og tilmed dobbeltmoralsk.

For det er ikke kun hendes egen fraværsprocent, der sætter hysteriet i relief som det selektive anfald, det er.

Kjærsgaard siger mere eller mindre direkte, at kun graviditet og sygdom er 'legal' grund til at holde orlov - men har Elbæk mon en ILLEGAL grund til at holde orlov? Næ. Og er han den eneste politiker, som vælger orlov, når jorden brænder? Næ.

Skatteminister Troels Lund Poulsen tog tre måneders orlov fra Folketinget, dengang skattesagen blev for nærgående - mig bekendt var Kjærsgaard ikke ude med et tilsvarende anfald af forargelse? Fik Troels Lund Poulsen at vide, at han jo hverken var gravid eller syg?

Dansk Folkeparti er skam heller ikke ubekendt med orlov, når medieballaden bliver for intens. Da daværende MF'er for Dansk Folkeparti Louise Frevert kom i mediernes søgelys efter at have offentliggjort en række racistiske hjemmesideartikler, gik der ikke mange dage, før hun søgte orlov fra Christiansborg.

Partiet brugte som undskyldning, at Frevert også stillede op som Dansk Folkepartis overborgmesterkandidat i København, og Peter Skaarup udtalte i en pressemeddelelse:

»Vi vil gerne sikre Louise Frevert det bedst mulige kommunalvalg. En orlov fra Folketinget vil give Louise kræfter og overskud til at føre en dynamisk valgkamp og forhåbentlig sikre Dansk Folkeparti en borgmesterpost.« (Dansk Folkeparti, 4.10.2012).

Når det gælder orlov til et folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti er det åbenbart ikke nødvendigt at være syg eller gravid?

Det korte af det lange er, at sagen om Elbæks middage var lille historie, der blev blæst helt ud af proportioner, og når Kjærsgaard nu forsøger at fastholde balladen, er det selvfølgelig både absurd, inkonsistent og dobbeltmoralsk. Én måneds orlov er ærlig talt overskueligt, og den eneste grund til, at Kjærsgaard farer i flint, er naturligvis, at hun ikke kan fordrage Elbæk.

Længere er den ikke.

APROPOS

> Qvortrup & Co.'s sensationer og proportioner om Elbæk

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 11.12.2012