Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Danske medier stigmatiserer muslimer

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

En ny undersøgelse fra Det nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) viser, at 58 procent af 300 avisartikler om islam og muslimer over et par måneder i efteråret 2011 havde en negativ vinkel. Kun 8 procent var positive.

En muslimsk religiøs og etnisk baggrund forbindes ofte med negative forhold, uanset om de er relevante for den aktuelle historie eller ej. Kristina Weibel, der er forskningsassistent på SFI, udtaler f.eks. om en voldtægtshistorie: »I det specifikke tilfælde kædes den kriminelle handling indirekte sammen med, at manden er muslim, og at han har været på genopdragelsesrejse, hvor han, ifølge artiklen, har lært om islam og somalisk kultur. Sammenhængene er ikke påvist i artiklen, men der er ligesom en indirekte antagelse.« (Dr.dk, 15.12.2012).

Selv kommer muslimer til gengæld kun sjældent til orde; i 75 procent af de pågældende artikler, læserbreve og kommentarer om muslimer og islam hørte man ikke én eneste muslim.

Har man blot fulgt perifert med i medierne de senere år, ved man, at den nævnte historie langtfra står alene.

Man behøver jo blot at have oplevet den absurde overeksponering af 'historien' om et juletræ i Kokkedal, der for nylig blev til en landsdækkende religionskrig, som også DR og TV2 er hoppet på til udelt glæde for Dansk Folkeparti.

Ofte bliver misgerninger af borgere med ikke-dansk etnisk herkomst direkte eller indirekte tilskrevet deres 'muslimske' identitet, så misgerningen sættes i forbindelse med en islamisk baggrund (en 'baggrund', der heller ikke skelner mellem, hvor lidt eller meget praktiserende den pågældende er).

Jamen, må man da ikke nævne eller antyde, at en voldelig forbryder f.eks. er muslim?

I så fald skal der vel være konsistens hele vejen igennem? Og så skal man vel også i enhver anden historie om vold og kriminalitet, hvor gerningsmanden er pæredansk syv generationer tilbage, nævne, at vedkommende er »kristen«? Uanset om vedkommende i øvrigt er folkekirkekristen eller medlem af Jehovahs Vidner? Og uanset om det er relevant for historien i øvrigt?

For tiden kører en skræmmende historie om en pædofil, der har forgrebet sig seksuelt på to piger på Fyn, og signalementet tyder på, at gerningsmanden er pæredansk. Burde han i stedet omtales som »kristen«?

Og hvad med de mange historier om seksuelle overgreb i pæredanske familier, der er afsløret de senere år?

Skulle de betone en »kristen« baggrund? Og hvad med de mange »kristne« slagsmål mellem fans af to forskellige fodboldklubber? Eller er Danmark efterhånden så sekulariseret, at vi i stedet skal smide »sekularisering« ind som en del af mediernes direkte eller indirekte 'årsagsforklaringer' på pædofili, voldelig hooliganisme, jalousidrab og anden kriminalitet blandt pæredanske gerningsmænd?

Nej, vel?

Og derfor er det selvfølgelig også alarmerende forkert, at medierne nærmest som rygradsreaktion fastholder en sådan direkte eller indirekte stigmatisering, så snart der er tale om muslimer (eller indvandrere, der formodes at være muslimer).

APROPOS

> Dansk Tea Party og juletræskrigen

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 19.11.2012Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/1119-01.php on line 75

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/1119-01.php on line 75

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/1119-01.php on line 75

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/1119-01.php on line 79

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/1119-01.php on line 79

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/1119-01.php on line 79