Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

SF-top får kommentator-hjælp mod Annette Vilhelmsen

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

At tænke sig - kommentatorkorpset er ved at besvime, fordi en SF-formandskandidat lufter tanken om at gøre lidt mere for dagpengemodtagerne ...

Der findes ingen neutrale kommentatorer, men der findes kommentatorer, som af medierne ISCENESÆTTES som sådanne. En kreds af kommentatorer med altovervejende partipolitisk baggrund i blå blok (eller i enkelte tilfælde tidligere Thorning-Schmidt-støtter) bruges af store dele af pressen som 'neutrale' orakler, der fælder upartiske domme.

Men det gør de selvfølgelig ikke.

Alle er farvet af deres ståsted, og alle perspektiver, vurderinger og analyser bør derfor mødes med kritiske modspørgsmål i stedet for de mikrofonholder-orakel-interview, som TV2, DR og en række medier benytter sig af, så snart visse kommentatorer 'analyserer' for rullende kameraer og ukritisk mikrofon.

Da Villy Søvndal tordnede frem for nogle år siden, skyldes det ikke mindst et enigt rygklapper-kor af kommentatorer fra blå blok, der fandt det uhyre 'analytisk rigtigt', at han pludselig drejede SF over i blå bloks værdipolitiske retning. Al denne skamros skabte naturligvis et momentum for partiet, men man glemte lige en vigtig faktor: SF's bagland.

I længden kunne mange SF'ere jo konstatere ved selvsyn, at Søvndal og hans allierede Krag, Möger & Sohn blev så medrevet af deres umiddelbare medvind og den efterfølgende vælgergunst, at de var lidt for kvikke til at centralisere parti-magten i hænderne på 'vennerne'. I virkeligheden var de støt i stigende grad høvdinge uden indianere.

Og som det også gik op for SF-vælgere, at de nye nøgne kejseres forhold til SF's program og politik var lige så flygtigt som meningsmålingernes gunst, satte metaltrætheden ind, og vælgerflugten tog fart.

Det har hverken Søvndal eller Möger lært noget af.

De vil sikre deres egen magtbastion frem for at sikre en brobygning mellem fløjene i SF. De skulle selvfølgelig have stillet en samlende kandidat op som formandskandidat, men valgte i stedet at fortsætte den kurs, der har splittet SF fatalt gennem de foregående år. Ingen personificerer denne ensidige og splittende ledelseskurs mere end Möger & Krag og Søvndal & Sohn.

Alligevel blev alt gjort bag kulisserne for at forhindre en 'grøn' kandidat, så Krag kunne få så meget 'lånt' styrke som muligt. Uden Ida Auken-fløjen ville Krag i alle tilfælde være ydmyget af banen - så megen selverkendelse havde man dog i ledelsen.

Og nu skal de kandidater, der blev overtalt til at trække sig for-et-eller-andet, inden Krag turde melde sig selv på banen, naturligvis ud og bakke Krag op. Efter drejebogen.

Og SF-toppen får så det kampvalg, de påstod, at de ønskede, fordi de troede, at de bare kunne sove sejren hjem. Men hvad sker der så? Trods al iscenesættelseskunsten rammer drejebogen Søvndal & Co. lige i nakken som en boomerang. Annette Vilhelmsen står simpelthen uventet stærkt i baglandet - og Krag ligefrem chokerende svagt.

Så er der kun ét træk tilbage for den nuværende ledelse: Skræmmebilledet.

Derfor skal 'outsideren' Vilhelmsen trynes og jordes. Koste hvad det vil. Dertil er Krag & Möger ekstra heldigt stillede, fordi en række kommentatorer straks spiller med på melodien. Det er pludselig blevet et nationalt anliggende, at Vilhelmsen vil profilere SF skarpere, og ikke et spørgsmål, der kan overlades til SF's medlemmer.

Nej, alle skal vide, at hele regeringen vakler, at Thorning-Schmidt er ved at skide i bukserner af angst, og at Vilhelmsen sætter regeringssamarbejdet over styr. Babu babu - regeringen vælter.

Hvorfor? Fordi en SF'er insisterer på fremadrettet at gøre mere for dagpengemodtagere. Gisp!

Der er ét ord for denne skræmmekampagne: Vrøvl.

Vilhelmsen har på intet tidspunkt givet udtryk for, at hun ønsker SF ud af regeringen. Selvfølgelig kan hun udmærket melde ud, at der skal gøres noget mere for dagpengemodtagerne - det flugter såmænd bare den politik, SF er gået til valg på.

Selvfølgelig kan hun udmærket profilere SF's mærkesager bedre og fremadrettet stå på en skarpere humanistisk værdipolitisk og mere solidarisk profil end Søvndal.

Men lige så selvfølgeligt har Søvndal (der i chok er spurtet fra sit alfaderlige løfte om at holde sig i baggrunden) en interesse i nu at fare ud sammen med Ole Sohn i totalpanik, fordi der er en chance for, at SF's bagland og medlemmer har en selvstændig mening, han ikke kan diktere.

Gisp igen.

Og selvfølgelig kan dét blive udslagsgivende. Hvis det lykkes Søvndal at sætte sig på iscenesættelsen af SF's formandsvalg i en sådan grad, at han kan bilde tilstrækkeligt mange medlemmer ind, at Vilhelmsen vil trække partiet ud af regeringen og nydeligt overrække magten til Løkke Rasmussen, kan panikken nok nå at brede sig.

Søvndal har sine egne ministre parat (og han har jo sørget for stort set kun at udnævne venner) til at lægge maksimalt pres, og så lige en håndsrækning fra nogle blå kommentatorer, der allerede har heroiseret Thor Möger til skyerne. Et meget neutralt afsæt.

Ikke fordi kommentatorerne - uanset farve - personligt har noget på spil, men bare fordi de ligesom alle andre mennesker er præget af deres eget ståsted, deres egen politiske historie, og fordi de 'analyserer' gennem de briller, de har fået på gennem en årelang karriere som politiske aktører. De kan såmænd være både dygtige og sympatiske - og mange af dem er det - men mediernes ekstremt ukritiske omgang med deres vurderinger som NEUTRALE er helt, helt ved siden af.

Lad os få nogle interview med Vilhelmsen og Krag i stedet for.

APROPOS

> Topstyret proces kortslutter SF's medlemsdemokrati

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 18.9.2012