Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Martin Henriksens forargelse over nazi-kortet

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Dansk Folkeparti er ikke løbet tør for udspil til at undergrave rettighederne for indvandrerne i det danske samfund, og senest har Martin Henriksen atter luftet ideen om helt at afskaffe stemmeretten til kommunal- og regionsvalgene for enhver, der ikke har statsborgerskab. En ret, man i dag opnår efter fire års bopæl i Danmark, men som regeringen vil sætte ned til tre år.

Som så ofte før skal man heller ikke forvente konsistens i Dansk Folkepartis forslag, idet Henriksen erklærer, at partiet skam er parate til at se på NORDISKE medborgeres undtagelser fra deres egen idé om at annulere alle ikke-statsborgeres lokale stemmeret.

Jo mere, man kan indkredse rettighedsundermineringen til at ramme de 'rette' borgere, desto bedre, ikke sandt?

Læs: Vanvittigt forslag

Forslaget har fået formanden for Somalisk Ungdom i Danmark, Mohamed Suleban, til at kritisere Henriksen og Dansk Folkeparti med følgende ord: »Det giver mig mindelser om, hvordan nazisterne i Tyskland i 1930 forsøgte at begrænse jødernes rettigheder.« (Ekstrabladet.dk, 2.5.2012).

»Tal ordentligt,« lyder det fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen. Kritikken er simpelthen »under al kritik«, siger han, og tilføjer: »Der er intet racistisk eller nazistisk i at stille krav om statsborgerskab i forbindelse med valgdeltagelse. Det er udtryk for almindelig sund fornuft.« (Ekstrabladet.dk, 3.5.2012).

Læs: Tal ordentligt

Henriksens udspil er et usympatisk forsøg på at fratage en række medborgere en lille medindflydelse på den lokale og regionale politiske virkelighed, som de i lighed med alle andre myndige medborgere (der HAR stemmeret) er underlagt.

Og reaktionen fra Suleban skal utvivlsomt ses i den sammenhæng, at Henriksens ønske om at afskaffe den begrænsede stemmeret for ikke-statsborgere jo langtfra står alene i den lange række af indvandrerfjendtlige tiltag, Dansk Folkeparti gennem årene har lagt for dagen.

Endnu et krav om en selektiv rettighedsfratagelse inviterer om ikke andet til et skarpt modspil fra nogle af de mennesker, det så selektivt skal ramme.

Og måske Henriksen også skulle betænke, hvordan hans eget parti bestemt ikke holder sig tilbage med netop at nazificere islam i tide og utide. Måske han ikke skulle kaste med retoriske klippeblokke fra partiets glashus?

Det har jeg tidligere mindet om, men det er åbenbart på sin plads med en gentagelse, så vi ikke glemmer, hvad det er for politiske virkemidler, Dansk Folkeparti har anvendt år efter år efter år. Her et udpluk:

Lars Hedegaard, tidl. DF: »Den moderne islamisme, som næsten alle danske imamer går ind for, kalder sig en religion, men er først og fremmest en politisk ideologi på linie med kommunismen og nazismen.« (Berlingske Tidende, 6.11.2001).

Niels-Christian Herholdt Braad, daværende folketingskandidat for DF: »I 1930'ernes Europa var det eftergivenheden overfor nazismen. En lige så modbydelig og totalitær lære som islam.« (Randers Amtsavis, 26.7.2002).

Ole Hyltoft, DF: »Intelligentsiaen må da kunne indse, at islam er en totalitær ideologi, som river tæppet væk under det hævdvundne danske frisind som intelligentsiaen selv lever af. Det samme skete for 64 år siden. Nazismens fare troede vi heller ikke på - før den 9. april 1940.« (Jyllands-Posten, 9.7.2004).

Jesper Langballe, DF: »Der er mange lighedspunkter mellem Hitler og islam.« (Søndagsavisen, 18.7.2004).

Alex Ahrendtsen, DF: »Sammenligningen med nazismen er hård - den er endda meget hård, men det er da min opgave som politiker at fortælle, hvad islam står for. Og som troende kristen er det da min fremmeste opgave.« (Politiken, 15.11.2005).

Søren Krarup, DF: »For så vidt som man siger, at hagekorset er symbolet på nazismen, så er det jo altså af samme art som islams tørklæde.« (Politiken.dk, 18.4.2007).

Pia Kjærsgaard, DF: »Jeg giver Søren Krarup fuldstændig ret i, at det er nøjagtigt det samme symbol - et tørklæde og et hagekors.« (TV-Avisen, DR1, 29.4.2007).

Trine Olesen, DF: »Selv på universiteterne taler nogle af underviserne om islam som en totalitær ideologi på lige fod med kommunismen og nazismen. Det er trods alt en fremgang!« (Nordjyske Stiftstidende, 29.4.2007).

Mogens Camre, DF: »Det er usædvanligt sølle, at Folketingets Præsidium ikke formår at stå imod denne demonstration [en ramadan-middag på Christiansborg]. Selv den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig var ikke så provokerende at arrangere festmiddage på Christiansborg uanset, at vi dengang ikke havde haft mulighed for at sige nej, hvis det var kommet dertil.« (Ekstra Bladet, 6.9.2010).

Mogens Camre, DF: »De almindelige tyske soldater begik ikke de voldelige overgreb mod civilbefolkningen, som dele af nutidens muslimske ungdom udsætter os for.« (Knus tyrannerne. Erindringer, maj 2011).

Det er ikke nogen let opgave at afgøre, om det er hysteriet eller hykleriet, der er størst, i Dansk Folkepartis og Martin Henriksens ageren i denne sag ...

APROPOS

> Nazikortet-kortet-kortet
> Indvandrerfjendsk polemik og propaganda

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 3.5.2012Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/0503-01.php on line 96

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/0503-01.php on line 96

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/0503-01.php on line 96

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/0503-01.php on line 100

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/0503-01.php on line 100

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2012/0503-01.php on line 100